www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Ředkvičkový salát s vejci

Vitamínový salát z ředkviček, pažitky a mozzarelly se zálivkou a vaječnou přílohou


Čas přípravy: 15 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 366 / 1 porce
Kalorie: 308 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Mozzarella: 250 g (minimozzarella, okapaná)
Vejce: 2 ks (uvařená 8 min natvrdo, oloupaná a nakrájená na čtvrtiny)
Pažitka : 6 polévkových lžíc (nasekaná)
Ocet: 2 polévkové lžíce
Hořčice: 1 kávová lžička
Ředkvičky : 2 ks (svazky, omyté, očištěné, rozčtvrcené)
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Mísa
Mixér

Postup přípravy:
Krok 1: Okapané kuličky minimozzarelly a nakrájené ředkvičky vložíme do salátové mísy.

Krok 2: Příprava zálivky: v mixéru rozmixujeme ocet, hořčici, olej, sůl a pepř.

Krok 3: Zálivku nalijeme na salát a promícháme. Nakonec vmícháme nakrájenou pažitku a salát můžeme servírovat na talíře.Každou porci ozdobíme 2 dílky vařeného vejce.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :