www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Ruský salát s lososem

Salát z jablek, červené řepy, okurek, křenu, kopru a cibulky s kousky lososa


Čas přípravy: 30 min
Počet porcí: 2 porce
Kalorie: 395 / 1 porce
Kalorie: 100 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Losos: 250 g (filety)
Řepa červená: 200 g (sterilovaná, nakrájená na nudličky+5 lžic nálevu)
Okurka : 100 g (sterilovaná, nakrájená)
Jablka: 1 ks (sladké,oloupané, nakrájené na kousky)
Víno bílé suché: 5 polévkových lžíc (možno nahradit vodou)
Petrželová nať: 2 polévkové lžíce (nasekaná)
Kopr: 2 polévkové lžíce (nasekaný)
Ocet vinný červený: 2 polévkové lžíce
Citrónová šťáva: 1 polévková lžíce
Olej rostlinný: 1 polévková lžíce
Křen : 1 kávová lžička (nastrouhaný čerstvý)
Sůl
Cibule : 1 ks (malá, nasekaná)
Pepř

Potřebujete náčiní:
Velký hrnec
Mísa

Postup přípravy:
Krok 1: Filety z lososa pokapeme citronovou šťávou a osolíme.

Krok 2: Víno, případně stejné množství vody nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Vložíme petrželovou nať a rybí maso, které zvolna povaříme 10 minut.

Krok 3: Uvařenou rybu vyjmeme z hrnce, necháme okapat, maso nakrájíme na kousky a vložíme do mísy.

Krok 4: K masu připojíme všechny nakrájené přísady - jablko, okurky, řepu, kopr,cibuli.

Krok 5: Příprava zálivky: v misce smícháme šťávu z červené řepy, ocet, sůl, pepř, olej a křen.

Krok 6: Zálivku nalijeme do mísy na maso se zeleninou a vše důkladně promícháme. Mísu přikryjeme a salát dáme před servírováním na hodinu vychladit do lednice.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :