Všechny recepty : Rybí pokrmy : Česká kuchyně : Náročnější :

Rybí placičky

Osmažené placičky z rybího masa, koření a prolisovaných brambor


Čas přípravy: 60 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 644 / 1 porce
Kalorie: 161 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Rybí placičky: Osmažené placičky z rybího masa, koření a prolisovaných brambor


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Rybí placičky

Potřebujete potraviny:
Treska: 500 g (porcovaná)
Brambory syrové: 500 g
Mléko: 300 ml
Strouhanka: 170 g
Máslo: 60 g
Petrželová nať: 4 polévkové lžíce (nasekaná)
Vejce: 1 ks (rozšlehané)
Sůl
Pepř
Bobkový list: 1 ks
Olej slunečnicový (na smažení)
Tatarská omáčka

Potřebujete náčiní:
Pánev
Menší hrnec
Mísa
Miska (2 ks)

Postup přípravy:
Krok 1: Oloupané a nakrájené brambory vaříme v osolené vodě asi 20 minut do změknutí.

Krok 2: Mezitím dáme do hrnce rybu, přilijeme mléko a přidáme bobkový list a pepř. Rybu vaříme zvolna asi 10 minut.

Krok 3: Rybu vyjmeme z mléka, zbavíme kůže, vykostíme a maso rozmělníme.

Krok 4: Brambory slijeme a dáme do mísy, přidáme máslo a 3 lžíce mléčného vývaru.Vypracujeme na hladkou kaši, do které zamícháme rybí maso,petrželovou nať, osolíme, opepříme.

Krok 5: Do jedné misky nasypeme strouhanku a do druhé rozšleháme vejce.

Krok 6: Z vytvořené rybí směsi rukama vytvarujeme 8 placiček stejné velikosti a obalíme je nejprve ve vejci a pak ve strouhance.

Krok 7: Na pánvi rozehřejeme olej a placičky na něm osmažíme z obou stran dozlatova.

Krok 8: Podáváme teplé se zeleninovou oblohou a tatarskou omáčkou.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  1.svátek vánoční, zítra Štěpán / 2.svátek vánoční