Všechny recepty : Bezmasé pokrmy : Francouzská kuchyně : Jednoduchý :

Ratatouille

Tradiční francouzský pokrm - dušená okořeněná lilkovitá zelenina s paprikou a rajčaty


Čas přípravy: 90 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 238 / 1 porce
Kalorie: 41 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Ratatouille: Tradiční francouzský pokrm - dušená okořeněná lilkovitá zelenina s paprikou a rajčaty


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Ratatouille

Potřebujete potraviny:
Cuketa: 4 ks (nakrájené)
Rajčata: 6 ks (oloupaná, zbavená semen, nakrájená)
Lilek: 1 ks (velký)
Olej olivový: 4 polévkové lžíce
Cibule: 1 ks (velká,nakrájená)
Česnek: 1 ks (1 drcený stroužek)
Bazalka čerstvá: 1 polévková lžíce
Cukr: 0.5 kávové lžičky
Pepř
Sůl
Paprika červená: 1 ks (očištěná, zbavená semen, nakrájená)

Potřebujete náčiní:
Velká pánev
Cedník

Postup přípravy:
Krok 1: Lilek nakrájíme na 1 cm plátky, které vložíme do cedníku, osolíme a necháme stát asi 30 minut. Poté opláchneme a vysušíme.

Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmažíme na něm cibuli a česnek.

Krok 3: Do pánve vložíme lilek, pánev přiklopíme a dusíme asi 20 minut.

Krok 4: Přidáme cukety, nakrájená rajčata, papriku,cukr a sůl a dusíme dalších asi 50 minut pod pokličkou. Zelenina má být měkká, ale ještě si zachovat tvar.Raději s ní moc nemícháme.

Krok 5: Pokrm podáváme teplý či studený,porce ozdobíme nasekanou čerstvou bazalkou.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Štěpán / 2.svátek vánoční, zítra Žaneta