Všechny recepty : Masové pokrmy : Česká kuchyně : Náročnější :

Pivní guláš

Hovězí maso dušené s kořením,bylinkami a tmavým pivem


Čas přípravy: 180 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 1072 / 1 porce
Kalorie: 248 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Pivní guláš: Hovězí maso dušené s kořením,bylinkami a tmavým pivem


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Pivní guláš

Potřebujete potraviny:
Hovězí zadní: 1 kg (nakrájené na kostky)
Pivo tmavé: 500 ml
Vývar hovězí: 150 ml
Cibule: 2 ks (velké, nakrájené na kolečka)
Olej slunečnicový: 2 polévkové lžíce
Paprika sladká: 2 polévkové lžíce
Česnek: 1 ks (1 stroužek utřený)
Cukr: 2 kávové lžičky
Mouka hladká: 1 polévková lžíce
Ocet vinný červený: 1 polévková lžíce
Tymián: 1 kávová lžička
Bobkový list: 2 ks
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Kastrol

Postup přípravy:
Krok 1: Ve velkém kastrole opečeme zprudka na oleji kousky hovězího masa.Pak je z kastrolu vyjmeme, teplotu snížíme a přidáme česnek, cukr a cibuli.Několik minut mícháme a opékáme.

Krok 2: Přidáme mouku, dále asi 1 minutu zapražíme a začneme přilívat vývar a pivo.Vaříme a mícháme až omáčka zhoustne.

Krok 3: Maso vrátíme do kastrolu,přilijeme ocet,tymián, papriku,bobkový list, sůl a pepř. Kastrol přiklopíme a dusíme na mírném ohni asi 2,5 hodiny do změknutí masa.

Krok 4: Bobkový list vyndáme z omáčky, pokrm ochutnáme a případně dokořeníme.

Krok 5: Pivní guláš servírujeme horký na talíře nejlépe s tmavým chlebem nebo s houskovým knedlíkem.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  1.svátek vánoční, zítra Štěpán / 2.svátek vánoční